Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva. Na pitanje Radija Slobodna Evropa da li je njegova stranka pokrenula pitanje održavanja Bajinog koncerta u Novom Sadu, Marton je rekao da LSV teško može da utiče na to.

LSV

- LSV ima ograničeno učešće u vlasti u Novom Sadu. Ono se odnosi samo na jedan segment, odnosno na jednog člana gradskog veća. Teško da mi u ovom trenutku, nažalost, možemo da utičemo na to - izjavio je.

On je dodao da je u ovom slučaju trebalo da reaguje i država Srbija.

- Činjenica je da se radi o pevaču, ako se to uopšte može nazvati pevačem, koji već decenijama – od ranih devedesetih godina - širi versku, nacionalnu i svaku drugu mržnju, veliča osuđene ratne zločince i širi nacionalističku mitomaniju - ocenio je Marton.

Dodaje i da se takvi koncerti dopuštaju jer „vlasti ne žele da se zamere desnom biračkom telu i da reaguju na te pojave“.

(SzILSV, 18.11.2022)




Izjave | Utorak, 05. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Sa premijerom sutra o spornim pitanjima

NOVI SAD - Bojan Kostreš, šef radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini, sutra bi trebalo premijeru Mirku Cvetkoviću da predstavi nacrt ovog propisa koji je jedan je od uslova da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook