Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva. Na pitanje Radija Slobodna Evropa da li je njegova stranka pokrenula pitanje održavanja Bajinog koncerta u Novom Sadu, Marton je rekao da LSV teško može da utiče na to.

LSV

- LSV ima ograničeno učešće u vlasti u Novom Sadu. Ono se odnosi samo na jedan segment, odnosno na jednog člana gradskog veća. Teško da mi u ovom trenutku, nažalost, možemo da utičemo na to - izjavio je.

On je dodao da je u ovom slučaju trebalo da reaguje i država Srbija.

- Činjenica je da se radi o pevaču, ako se to uopšte može nazvati pevačem, koji već decenijama – od ranih devedesetih godina - širi versku, nacionalnu i svaku drugu mržnju, veliča osuđene ratne zločince i širi nacionalističku mitomaniju - ocenio je Marton.

Dodaje i da se takvi koncerti dopuštaju jer „vlasti ne žele da se zamere desnom biračkom telu i da reaguju na te pojave“.

(SzILSV, 18.11.2022)
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook