Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva. Na pitanje Radija Slobodna Evropa da li je njegova stranka pokrenula pitanje održavanja Bajinog koncerta u Novom Sadu, Marton je rekao da LSV teško može da utiče na to.

LSV

- LSV ima ograničeno učešće u vlasti u Novom Sadu. Ono se odnosi samo na jedan segment, odnosno na jednog člana gradskog veća. Teško da mi u ovom trenutku, nažalost, možemo da utičemo na to - izjavio je.

On je dodao da je u ovom slučaju trebalo da reaguje i država Srbija.

- Činjenica je da se radi o pevaču, ako se to uopšte može nazvati pevačem, koji već decenijama – od ranih devedesetih godina - širi versku, nacionalnu i svaku drugu mržnju, veliča osuđene ratne zločince i širi nacionalističku mitomaniju - ocenio je Marton.

Dodaje i da se takvi koncerti dopuštaju jer „vlasti ne žele da se zamere desnom biračkom telu i da reaguju na te pojave“.

(SzILSV, 18.11.2022)
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook