Marton: Kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da LSV nije dobila predlog zajedničke platforme za dijalog o izbornim uslovima koji su sačinili PSG, DS i SSP. Marton kaže da su ligaši spremni na analizu svih predloga, jer smatraju da je „kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju“. 

LSV

- LSV će u pregovorima izaći sa predlogom izbornog zakona. I ranije smo isticali da Srbiji trebaju nova rešenja u pogledu izbornog sistema, jer je ovaj važeći prevaziđen, te predstavlja jednu od prepreka demokratizaciji, modernizaciji i decentralizaciji naše zemlje - rekao je Marton za Tanjug. 
(SzILSV, 20.01.2021)



Izjave | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Podrška LSV rebalansu budžeta uslovljena novcem za Vojvodinu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će se o predloženom rebalansu budžeta za 2011. godinu izjasniti tek pošto bude poznato da li će biti usvojen amandman Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), izjavila je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Izaći na izbore, da drugi ne odluče umesto vas

BEOGRAD - Komentarišući izjavu Rasima Ljajića da će na narednim izborima pobediti „stranka apstinenata", portparolka LSV Aleksandra Jerkov, koja je i poslanica i zamenica šefa poslaničke grupe ZES u Narodnoj skupštini, u kojoj su i četiri poslanika Ljajićeve stranke, rekla je danas za Politiku da ne misli da je u ovom trenutku mnogo više onih koji neće izaći na izbore.
Izjave | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Država bolećiva prema huliganskim grupama

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govorio je sinoć u emisiji Politbiro, na RTV 1 o zabrani Parade ponosa, zamerivši pri tom na bolećivom stavu države prema huliganskim grupama. Čanak je upozorio da su te huliganske grupe potpuno jasno identifikovane, te da su presvučene u razne sportske i klerikalne dresove koji ih čine nedodorljivim.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook