Marton: LSV dostavila preporuke za poboljšanje izbornih uslova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Marton: LSV dostavila preporuke za poboljšanje izbornih uslova

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da će LSV učestvovati na četvrtom razgovoru vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka. On je naveo da je Liga i ranije isticala važnost razgovora vlasti i opozicije.

LSV

- Činjenica je da moramo popraviti trenutno stanje izbornih uslova, ali smo takođe isticali da je njima pre svega mesto u institucijama sistema, u Narodnoj skupštini. Što se tiče našeg viđenja, očekivali smo više od ovih sastanaka - rekao je Marton.

Marton je kazao da je i LSV dostavila određene preporuke koje mogu da doprinesu poboljšanju izbornih uslova.
(SzILSV, 04.09.2019)




Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

BEOGRAD - Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ocenio je, govoreći o godišnjici usvajanja Ustava Republike Srbije, da je u proteklih pet godina Vojvodina mnogo izgubila zbog njegove manjkavosti. Kostreš je za Večernje novosti istakao da se zalaže za što skoriju izmenu Ustava koji bi Vojvodini garantovao izvršnu, zakonodavnu, delimičnu sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu.
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Konuzinov istup je Putinova pretnja

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je juče da je istup ambasadora Ruske federacije Aleksandra Konuzina na mitingu Srpske napredne stranke nedopustivi diplomatski skandal i mešanje u unutrašnje stvari zemlje.
Izjave | Četvrtak, 27. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za Radio Novi Sad da je način na koji se biraju poslanici pokrajinskog parlamenta, iako komplikovan, ipak pravedan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook