Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.

Srbija je, kako se navodi, poslednja zemlja u Evropi u kojoj se lokalne samouprave služe imovinom, ali njome ne raspolažu. Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton kaže za RTS da sav gradski i inventar u javnim preduzećima, počevši od nameštaja, praktično ne pripada gradu Zrenjaninu.

- Mi za bilo kakvu finansijsku akciju, koju želimo sa prostorom u gradu Zrenjaninu, moramo da pitamo direkciju Srbije. To ponekad traje godinu, godinu i po - navodi Marton.

 

(BILSV, 03.04.2011.)




Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik LSV Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je večeras odluku Ustavnog suda Srbije o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj i zatražio da i ostale slične ekstremističke organizacije budu zabranjene.
Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook