Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

NOVI SAD - Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.

LSV

- Postali ste običan trbuhozborac (ministra državne uprave i lokalne samouprave) Aleksandra Martinovića. Sramota je da ste zaboravili radikalske sendviče iz devedesetih. Broj Mađara je u Vojvodini sa 450.000 pao na 184.000. To je rezultat vaših politika - naveo je Marton u pisanoj izjavi.

„Radikalski sendviči iz devedesetih“ se odnose na navodnu izjavu visokih funkcionera Srpske radikalne stranke koji su poručivali pripadnicima manjinskih naroda u Vojvodini da će im spremiti sendviče za iseljavanje u matične zemlje.

Potpredsednik SVM-a Balint Pastor ranije je izjavio da „Srbija ima dobar izborni sistem, jer stranke nacionalnih manjina ulaze u Skupštinu Srbije po sistemu prirodnog praga“, a da treba „razmisliti da li je potrebno vratiti izborni cenzus na pet odsto, jer nije normalno da u republičkom parlamentu imamo 40 stranaka i poslaničkih grupa“.

 (SzILSV-Vojvođani, 21.7.2023)
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook