Marton: Vlast i SzS se utrkuju ko će više udariti po EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 04. 2020. | Komentara: 0

Marton: Vlast i SzS se utrkuju ko će više udariti po EU

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton optužio je danas i vlast i opoziciju iz Saveza za Srbiju da se utrkuju ko će više udariti po Evropskoj uniji.

LSV

- Trka vlasti i nacionalističke opozicije u tome ko će više udariti po Evropskoj uniji se nastavlja. Neće pobediti niko, a najviše gubi Srbija - napisao je Marton na Tviteru, povodom izjave jednog od lidera SzS-a Vuka Jeremića da je ideja o Evropi bez granica „žestoko uzdrmana“.

- Antievropski narativ „predsednika sveta u pokušaju“ je veoma poznat. Naravno da se EU neće raspasti i naravno da nećemo biti gubernija - poručio je Aleksandar Marton.


(SzILSV, 07.04.2020)




Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Nasilje je rezultat mlakog odnosa države

NOVI SAD -  Ako Novi Sad treba da bude grad kojeg se njegovi građani i građanke stide, a oni koji u njega dolaze da ga se plaše, to je prava katastrofa – izjavila je večeras u Nacionalnom dnevniku na TV Pinku portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentarišući napade na navijače Hrvatske u glavnom gradu Vojvodine.
Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Ne postoji državna religija u Srbiji

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović istakao je danas da je u Srbiji crkva odvojena od države. Odgovarajući na novi napad Eparhije bačke i vladike Irineja Bulovića, a povodom poziva vladike da se odbornici i odbornice Skupštine Novog Sada izjasne da li Jovanovićevi stavovi zvaničan stav Skupštine grada, Jovanović je podsetio na član 11. Ustava Republike Srbije koji garantuje da se nijedna religija ne može uspostaviti kao državna ili obavezna.
Izjave | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Lustracija je raskid sa zlom iz prošlosti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da Srbija počinje da liči na Srbiju iz devedesetih godina prošlog veka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook