Marton: Vlast i SzS se utrkuju ko će više udariti po EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 04. 2020. | Komentara: 0

Marton: Vlast i SzS se utrkuju ko će više udariti po EU

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton optužio je danas i vlast i opoziciju iz Saveza za Srbiju da se utrkuju ko će više udariti po Evropskoj uniji.

LSV

- Trka vlasti i nacionalističke opozicije u tome ko će više udariti po Evropskoj uniji se nastavlja. Neće pobediti niko, a najviše gubi Srbija - napisao je Marton na Tviteru, povodom izjave jednog od lidera SzS-a Vuka Jeremića da je ideja o Evropi bez granica „žestoko uzdrmana“.

- Antievropski narativ „predsednika sveta u pokušaju“ je veoma poznat. Naravno da se EU neće raspasti i naravno da nećemo biti gubernija - poručio je Aleksandar Marton.


(SzILSV, 07.04.2020)




Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 0

LDP se ne bori za autonomiju

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je dok je bio na vlasti činio sve suprotno od onog za šta se danas zalaže kada je u pitanju autonomija Vojvodine. Saradnja sa LDP posle izbora je moguća ali na jasno dogovorenim ciljevima, kaže za Danas Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Crkva ne treba da se bavi politikantstvom

NOVI SAD – Komentarišući optužbe Eparhije bačke da će 70. godišnjica novosadske Racije biti obeležena sa dve odvojene komemoracije zbog sukoba Srpske pravoslavne crkve i vlasti Novog Sada, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže za današnji Dnevnik da je situacija zapravo drugačija.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Niko nema tapiju na osnivanje stranke

NOVI SAD – Komentarišući optužbe predsednika Rusinske demokratske stranke Miroslava Besermenjija da je osnivanje stranke „Zajedno za Vojvodinu“ zapravo manipulacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, portparolka LSV Aleksandra Jerkov rekla je za Blic da „niko nema tapiju na osnivanje stranke, pa zašto bi to Berermenji uskraćivao Oleni Papugi koja i dalje ostaje članica Lige“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook