Marton: Vojvodina nekada kao Slovenija, danas kao Somalija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina nekada kao Slovenija, danas kao Somalija

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je Vojvodina u bivšoj Jugoslaviji bila po standardu blizu Slovenije, a od ukidanja autonomije do danas je postala „kao Somalija“.

LSV

- Na današnji dan 1974. AP Vojvodina dobila je svoj Ustav. Od 1974. kreće ubrzani i nesmetani razvoj pokrajine. U narednih 15 godina, Vojvodina je po BDP-u po glavi stanovnika bila tik uz Sloveniju. Nekada kao Slovenija, danas kao Somalija - napisao je Marton na Tviteru.

Široka autonomija Vojvodine ukinuta je Ustavom Srbije iz 1990. godine, a tome je prethodila takozvana jogurt revolucija, kojom je u jesen 1988. godine na ulici srušeno tadašnje vojvođansko rukovodstvo.

(SzILSV, 28.02.2020)



Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Nema više sedenja na dve stolice

Pogrešili smo i svesni smo toga. Svojim delima ćemo pokazati šta mislimo i šta želimo da uradimo. Mi moramo da dođemo u novo vreme, sa novim idejama i novom energijom da se borimo za ono zbog čega smo osnovani. Liga socijaldemokrata Vojvodine 32 godine nije odustala, niti će odustati od svog vrednosnog sistema, kazao je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 17. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Grafiti su skretanje pažnje da pored Kosova postoji i Vojvodina

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kritikovao je grafite „Brigada Sever, Vojvodina Vojvođanima“, koji su osvanuli na nekoliko lokacija u Novom Sadu, a čiji je autor organizacija Mlada Vojvodina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook