Ministre, kada će zakon o finansiranju Vojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Ministre, kada će zakon o finansiranju Vojvodine?

BEOGRAD – Zbog umanjenja sredstava i ponovnog nepoštovanja ustavnog uslova od sedam posto, koliko treba da iznosi budžet AP Vojvodine u odnosu na budžet Republike Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine će podneti žalbu Ustavnom sudu Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Olena Papuga.

LSV
 
Tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2016. godinu, Papuga je upozorila da transferna sredstva namenjena lokalnim samoupravama, koja će samo proći kroz vojvođansku kasu, ne mogu da se računaju u njen budžet, a ministru finansija Dušanu Vujoviću je rekla da se u budžetu ne vidi to o čemu on govori da će pokrajina ove godine dobiti više sredstava. Pitala ga je i šta je sa zakonom o finansiranju AP Vojvodine. 
– Izgleda da je to najveći problem oko finansiranja Vojvodine. Vi ste to davno obećali, već je prošlo pola godine, a ništa od toga. Da li znate kada će biti donesen taj zakon o finansiranju – upitala je poslanica Papuga. 
Tokom rasprave o amandmanima LSV na budžet, koji nisu usvojeni, Papuga je, između ostalog, obrazložila predlog Lige da se povećaju iznosi sredstava namenjenih za razvoj i primenu instrumenata zaštite životne sredine kao i za podršku organizacijama civilnog društva u realizaciji projekata u oblasti zaštite životne sredine. Sredstva bi se obezbedila minimalnim smanjenjem predviđenih sredstava namenjenih ulaganjima od posebnog značaja, kojima se stimulišu ulaganja domaćih i stranih investitora za otpočinjanje ili proširivanje privredne aktivnosti u Srbiji. 
– Smatramo da bi amandmanom predložena dodatna sredstva, u iznosu od 20 miliona dinara, doprinela unapređenju stanja i zaštite životne sredine kroz pružanje podrške projektima koji dolaze od organizacija civilnog društva. Mislimo da ovako uspešno poslovanje kompanije "Air Serbia" ne ugrožava izvršenje obaveza Republike Srbije – rekla je Papuga podsetivši ministra da je u obrazloženju za odbijanje amandmana naveo zainteresovanost investitora za ulaganja u našu privredu, zbog čega LSV misli da tim investitorima ne treba davati dodatna sredstva. 

(BILSV, 11. 12. 2015)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook