Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

NOVI SAD – Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.

LSV

- Ipak, i pored rasta podrške, ukoliko se saberu svi mandati opozicije, ne može doći do promene vlasti, i tu bi nedostajali glasovi LSV-a. Definitivno se vidi pad rejtinga i broja glasova vladajuće koalicije i pored svih manipulacija – izjavila je Mrnuštik za 021.rs. 
 
Ona ističe da se LSV-Vojvođani za lokalne izbore u Novom Sadu pripremaju odavno i da se to videlo i na glasanju u decembru, gde su Vojvođani imali značajan broj glasova na pokrajinskoj listi gde su nastupali samostalno. Objašnjava da trenutno niko ne može da kaže kako će opozicija nastupiti i u koliko kolona, a da se LSV-Vojvođani, za sada, spremaju da na predstojeće izbore izađu samostalno, ali su spremni da idu i u koaliciju ako je to u interesu Novog Sada i odlaska naprednjaka sa vlasti.

- Radimo na stvaranju nove platforme Lige za Novi Sad sa novim ljudima i vrlo brzo ćemo izaći i sa kandidatom za gradonačelnika. Spremamo se da idemo potpuno sami, a jasno je da u Novom Sadu ne može doći do promene vlasti bez naših glasova, tako da smo otvoreni i za razgovore o eventualnim koalicijama sa građanskim opozicionim strankama, pokretima. Ukoliko taj blok građanskih stranaka izađe sa otvorenim predlozima i dobrim idejama za saradnju, otvoreni smo za razgovore. Spremni smo da podržimo svaki plan koji će dovesti do promene vlasti, a pre svega poboljšati život građanki i građana Novog Sada - navodi Mrnuštik.

Ona dodaje i da im se čini da se ide ka ujedinjenju i ukupnom opozicionom dogovoru, tako da neće biti razbijanja u mnogo kolona. Objašnjava da se mora raditi zajednički, jer je primetno da se pred svake lokalne izbore pojave razne grupe koje su tu da stvore lažnu sliku da su opozicija i obmanu deo birača i tako otmu glasove koji, ukoliko budu ispod cenzusa zbog izbornog sistema, pređu u korist vlasti. Te grupe čak i kad pređu cenzus, uključe se u koaliciju oko naprednjaka.

(SzILSV-Vojvođani, 20.02.2024)




Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook