Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.

LSV

- Podela ovakvih knjiga u školama je nedopustiva. Učenicima se od malih nogu nameće desničarski narativ: nacionalizam, šovinizam, mržnja, podele… Dokle više? - upitao je Marton na Tviteru.

Novosadski informativni portal 021 objavio je danas tekst u kojem je naveo da su pojedini roditelji nezadovoljni zbog zbirke pesama deljene deci za praznik Svetog Save „Uskliknimo s ljubavlju“, autora Blagoja Bakovića. U zbirci se nalaze i pesme poput „Molitva pred znacima strašnog suda“, u kojima se pominju „Šiptari“ i molba da se „usliši kletva svetog Lazara“. 

 (SzILSV, 17.02.2020)



Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.
Izjave | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Određenim strukturama smeta Martijev izveštaj

NOVI SAD - U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nastala je prava drama u četvrtak kada je deo poslanika tražio od izvestioca PS SE Dika Martija da odustane od istrage o trgovini organima na Kosovu, saznaje Pravda. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže za taj list da je sasvim sigurno da izveštaj Martija zaista boli određene strukture, i da im taj izveštaj jako smeta.
Izjave | Petak, 11. 03. 2011. | Komentara: 0

Borba za imovinu i prihode AP Vojvodine, kao i regionalizaciju Srbije

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je nekoliko amandmana na Zakon o ministarstvima sa ciljem da se što je moguće više popravi položaj AP Vojvodine, kao i da pozitivno utiče na procese poput regionalizacije zemlje, navedeno je danas tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook