Nema odgovora na amandmane o zakonu o poljoprivrednom zemljištu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 11. 2015. | Komentara: 0

Nema odgovora na amandmane o zakonu o poljoprivrednom zemljištu

NOVI SAD - Komentarišući Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu koji će se uskoro naći u Skupštini Srbije, a koji između ostalog predviđa davanje 30 odsto državnog zemljišta u zakup na 30 godina, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Branislav Bogaroški je istakao da to ostavlja veliki prostor za korupciju.

LSV

Prema njegovim rečima, Sekretarijat kojim rukovodi je uputio više od 15 amandmana za ovaj zakonski predlog, ali odgovore još nisu dobili.
 
- Pričamo o 120.000 hektara koji bi na ovaj način trebalo da se dodele pravnim licima. Da li su to domaći tajkuni ili su to strana pravna lica koja otvore firmu u Srbiji, pa sutradan kupe zemljište, tako je svejedno sa stanovišta interesa poljoprivrede i interesa poljoprivrednika u Vojvodini - istakao je Bogaroški za RTV.

(BILSV, 05.11.2015)




Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Za finale Kupa izvan Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri mogućnost da se finalne utakmice Kupa Srbije igraju i van Beograda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook