Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2012. | Komentara: 0

Irinej nastavlja da zloupotrebljava mantiju

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović optužio je danas bačkog episkopa Irineja Bulovića da "zloupotrebljava crkvenu mantiju". Jovanović je to rekao povodom Irinejove izjave da je LSV "zloglasna vojvođanerska liga".
Izjave | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Srbija ide u desno i u klerofašizaciju

BEOGRAD – Srbija nije levičarska niti ide u tom pravcu, nego ide udesno i u klerofašizaciju, ocenio je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u emisiji Upitnik na RTS 1, koja je bila posvećena ideji socijaldemokratije, Čanak je upozorio da levica i levičarstvo nije pitanje socijalnih davanja nego sistema u državi i odnos prema ukupnosti.
Izjave | Sreda, 08. 02. 2012. | Komentara: 2

Ne smanjivati niske plate radnicima Gradske uprave

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo Gradskom veću Novog Sada u kojem predlaže da se prilikom usklađivanja koeficijenta za obračun i isplatu plata zaposlenima u organima grada Novog Sada, ne primene odredbe kojima se smanjuju plate radnicima Gradske uprave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook