Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Očekujem da nas Mađarska ne koči

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević, koja u tom domu vodi odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, očekuje da susedna Mađarska neće kočiti kandidaturu Srbije za članstvo u EU i da će na pravi način razumeti zakon o restituciji.
Izjave | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Bogaroški: Svako treba da se izjasni onako kako se oseća

NOVI SAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, izjavio je da pozivanje građanki i građana da se izjasne kao Vojvođanke, odnosno Vojvođani nije kampanja LSV, ali je dodao da svako ima pravo da se izjasni onako kako se oseća.
Izjave | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Pitaću Dačića koliko je ljudi uhapšeno

NOVI SAD - Republička poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Pres da država ima veoma mlak stav prema ekstremističkim grupama, čime šalje lošu poruku da samo treba biti dovoljno nasilan i država će to podržati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook