Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Trafo-stanice vratiti Vojvodini

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se amandmanskim izmenama predloga zakona o energetici trafo-stanice vrate u vlasništvo Vojvodine. Portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je danas za Dnevnik, da će odluka LSV o tome da li će glasati za ovaj zakon zavisiti od dva amandmana kojima se reguliše ova problematika.
Izjave | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Utvrditi ko je odgovoran za Hadžićevo bekstvo

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je danas hapšenje poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića i zatražio da se utvrdi ko mu je 2004. godine omogućio da pobegne.
Izjave | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Zakon pišu oni koji su kompetentni da donose političke odluke

NOVI SAD - Nakon tvrdnji pokrajinskog sekretara za finansije Jovice Đukića, koji je delegiran u radnu grupu za izradu zakona o javnoj svojini u ime Vlade Vojvodine, da se od sredine maja ta komisija nije ni sastajala i da mu nije poznato ko uopšte piše tekst zakona, predsednik ove komisije Bojan Kostreš izjavio je Dnevniku da se tokom poslednja dva meseca ovaj akt usaglašavo, ali "u krugu ljudi koji su kompetentni da donose političke odluke".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook