Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2022. | Komentara: 0

Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora. 

LSV

- Ruski narod može biti naš prijatelj, ali Putinova Rusija ne, koliko god se Vučić pothranjivanjem energetskih i bezbednosnih strahova trudio da dokaže suprotno. Samo vojvođanski NIS da vrate, lakše bismo mogli da prebrodimo aktuelnu krizu, a mogli bismo i da se protiv nje borimo usaglašeno sa partnerima iz EU koji su već naši najveći investitori i donatori. Dalje, treba biti politički elementarno pristojan. Ono što Putin radi u 21. veku donekle je uporedivo s onim što je Milošević radio na kraju prošlog ili što je Hitler radio tokom Drugog svetskog rata - sprovođenje ekspanzionističke politike pod izgovorom svih sunarodnika u jednoj državi. Oba puta smo videli kako se to završilo - kaže Kostreš za NIN.
 
(SzILSV, 22.12.2022)



Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Nema više sedenja na dve stolice

Pogrešili smo i svesni smo toga. Svojim delima ćemo pokazati šta mislimo i šta želimo da uradimo. Mi moramo da dođemo u novo vreme, sa novim idejama i novom energijom da se borimo za ono zbog čega smo osnovani. Liga socijaldemokrata Vojvodine 32 godine nije odustala, niti će odustati od svog vrednosnog sistema, kazao je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 17. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Grafiti su skretanje pažnje da pored Kosova postoji i Vojvodina

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kritikovao je grafite „Brigada Sever, Vojvodina Vojvođanima“, koji su osvanuli na nekoliko lokacija u Novom Sadu, a čiji je autor organizacija Mlada Vojvodina.
Izjave | Subota, 12. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne može Liga da sedi na dve stolice

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u situaciji, u kojoj je biračko telo podeljeno, LSV ne može da sedi na dve stolice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook