Nije kasno za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2013. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ponovio je danas za Večernje novosti da za lustraciju i dalje ima mesta, iako prestaje važenje aktuelnog zakona.

LSV

– Rok za primenu ovog zakona je istekao i tu više ništa ne može da se učini, on ne može biti produžen –  naveo je Kostreš dodajući da je pšočelo prikupljanje 84 potpisa republičkih poslanika, kako bi bila sazvana vanredna sednica i donet novi zakon.
Novosti dodaju da Liga prihvata primedbe funkcionera SPS da bi on trebalo da obhvata i period posle 2000. godine, jer je, kako kažu, reč o kršenju ljudskih prava, što treba da bude sankcionisano, bez obzira na to kad je učinjeno. Kostreš priznaje da ubeđivanje poslanika ide teško jer stranke nisu zainteresovane, ali poručuje:
– Bićemo uporni!

A komentarišući mogućnost da Srbiji 28. juna bude odobren početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, Bojan Kostreš je za Informer rekao da svako ko želi da bude deo EU, mora da ispuni postavljene uslove.
– Bojim se da se 28 zemalja i oko 500 miliona ljudi neće prilagoditi Srbiji, već se mi moramo prilagoditi standardima koji važe u Uniji – rekao je Kostreš
 
(BILSV, 10. 06. 2013.)



Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.
Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook