Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".

- Novi Sad je za nesrećnih 78 dana pretrpeo velika razaranja. Stradali su civilni i vojni objekti, a srušena su i sva tri novosadska mosta. Ipak, najveća nesreća i tragedija je što su živote izgubili naši sugrađani, kao i svi oni koji su tokom bombardovanja stradali - izjavio je Jovanović.

On je dodao da se "zgrade i mostovi mogu izgraditi", ali da su "ljudski životi nenadoknadivi".

- Naša je dužnost da ih se sećamo i čuvamo uspomenu na njih, ali i da ne zaboravimo na strahote ratnih razaranja, koja se više nikad ne smeju ponoviti - kazao je Jovanović.
Pored predsednika gradskog parlamenta i gradonačelnika, vence su položili delegacije garnizona Novi Sad, delegacija rezervnih vojnih starešina Novog Sada, delegacija Udruženja vazduhoplovaca i padobranaca i delegacija Vlade Vojvodine.

(BILSV, 24.03.2011.)




Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook