Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

BEOGRAD/NOVI SAD – Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje.

LSV 

Olenik je u izjavi za list „Danas“ rekao da to što želi Šapić „neće moći baš tako“.

– Rekao sam gradonačelniku u lice tokom tv emisije, pa ponavljam: četnici su bežali zajedno sa ustašama kao poraženi izdajnici. Nijedan spomenik to ne može da promeni – napominje Olenik i dodaje da će, ako bude potrebno, ponovo bežati. 

 (SzILSV – VOJVOĐANI, 18.09.2024)



Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.
Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 
Izjave | Subota, 14. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani ne misle ništa dobro o naprednjacima

Komentarišući promociju novih članova Srpske napredne stranke, koji uglavnom dolaze iz sveta sporta i desnog bloka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan kostreš kaže da svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook