Ono što ima Vojvodina, da imaju i drugi regioni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2016. | Komentara: 0

Ono što ima Vojvodina, da imaju i drugi regioni

NOVI SAD, 18. april - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, poručio je da će LSV insistirati na donošenju novog Ustava u kojem će Vojvodina imati punu autonomiju.



On je naveo da u novom Ustavu puna autonomija za Vojvodinu znači sposobnost i mogućnost da građani i građanke Vojvodine upravljaju njenim resursima i svim onim sredstvima koja se na teritoriji AP Vojvodine zarade.

- LSV apsolutno nema ništa protiv da i ostale pokrajine, koje treba u novom Ustavu da budu organizovane na teritoriji Republike Srbije, imaju iste nadležnosti kao i Vojvodina. Nikako nećemo dozvoliti da se vojvođanske nadležnosti ukidaju, ali smo spremni da sve ono što ima Vojvodina pomognemo da imaju i drugi regioni u Srbiji – istakao je Kostreš.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Kandidovaću se, delegati odlučuju ko će biti predsednik

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će se kandidovati za predsedništvo stranke, a da li će biti izabran i za predsednika, zavisi od delegata.
Izjave | Ponedeljak, 19. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Naprednjačka vlast radi na odumiranju Vojvodine

Jedini način da se u Srbiji nešto desi je da se odustane od dogovorne politike, da se krene u autentiku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući u emisiji „Nedjeljom u 2“ na Hrvatskoj Radio Televiziji istakao da trenutna vojvođanska administracija služi tome da AP Vojvodina odumre, ali da on to neće dozvoliti.
Izjave | Četvrtak, 08. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: U Novom Sadu decu truju nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak objavio je na svom Twitter nalogu da se deca u Novom Sadu truju nacionalizmom. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook