Ono što ima Vojvodina, da imaju i drugi regioni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2016. | Komentara: 0

Ono što ima Vojvodina, da imaju i drugi regioni

NOVI SAD, 18. april - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, poručio je da će LSV insistirati na donošenju novog Ustava u kojem će Vojvodina imati punu autonomiju.



On je naveo da u novom Ustavu puna autonomija za Vojvodinu znači sposobnost i mogućnost da građani i građanke Vojvodine upravljaju njenim resursima i svim onim sredstvima koja se na teritoriji AP Vojvodine zarade.

- LSV apsolutno nema ništa protiv da i ostale pokrajine, koje treba u novom Ustavu da budu organizovane na teritoriji Republike Srbije, imaju iste nadležnosti kao i Vojvodina. Nikako nećemo dozvoliti da se vojvođanske nadležnosti ukidaju, ali smo spremni da sve ono što ima Vojvodina pomognemo da imaju i drugi regioni u Srbiji – istakao je Kostreš.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Sreda, 06. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Sprečite uništavanje Fruške gore ako mislite da razvijate turizam na njoj

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je na uništavanje šuma na Fruškoj gori, zatraživši od premijerke Ane Brnabić da se neko pozabavi bespravnom sečom na ovoj planini i nacionalnom parku.
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook