Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 

LSV

- Ide nam na ruku zato što su oni katastrofalna vlast. Kao i na nivou države Srbije, oni znaju da im rejting pada iz dana u dan, iz meseca u mesec i verovatno pokušavaju da umanje taj pad da ne bi pali za sedam posto, nego da padnu za tri, četiri ili pet posto i zato su uranili sa izborima. I predsednik ove države obožava izbore. On ne voli da rešava probleme, on voli da se slika, da obećava, voli da peče palačinke, kao što smo videli. Isto to će, verovatno, raditi administracija Igora Mirovića – kazao je Marton u izjavi za televiziju Nova S.

Napominje da nije tačna teza da opozicija može pobediti samo u Beogradu.

- Opozicija treba da shvati da je i u Vojvodini moguća promena i da saslušaju ovo što mi sa liste Vojvođani jasno kažemo, a to je da se za Vojvodinu vredi boriti, da vojvođanski glas mora da se čuje, da o vojvođanskim problemima mora jasno i glasno da se govori. I kada tako budemo radili u kampanji, ja verujem da do 61 poslanika, a to je apsolutna većina u Skupštini Vojvodine, opozicija građanska, evropska, moderna, demokratska može da dođe – naglasio je on.

(SzILSV-Vojvođani, 19.11.2023)



Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Konsultacije sa Cvetkovićem, očekujem izmene zakona

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će u narednih nekoliko dana imati konsultacije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o usvajanju Zakona o javnoj svojini od kojih će zavisiti hoće li LSV u Skupštini Srbije podržati taj važan evropski zakon.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook