Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

NOVI SAD - Osnivanje vojvođanskog fronta očekuje se u narednih šest meseci, a prvi korak ka tome je sporazum Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, kaže za Politiku generalni sekretar LSV Bojan Kostreš. 

LSV

- Ideja je da kao dve autohtone vojvođanske stranke pozovemo i ostale na saradnju, prvo nacionalne zajednice, a posle i nevladin sektor i ugledne pojedince. To nije predizborna koalicija, već šira platforma za saradnju koja treba da odgovori ne samo o pitanju Vojvodine, nego i o Srbiji kao decentralizovanoj i regionalizovanoj državi. Izvesno je da je pitanje Kosova na dnevnom redu i da će posle toga Srbija menjati Ustav i rešavati unutrašnja pitanja. Naša ideja je da bude durgačije organizovana. Beograd ima sve prerogative da bude pokrajina, a Niš i Kragujevac centri regiona. Tu je i pitanje Sandžaka, o kome treba razgovarati. Vojvodina treba da ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, imovinu i prihode, sve garantovano ustavom – kaže Kostreš. 

 (SzILSV, 08.04.2019)




Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook