Papuga: Većina nacionalnih saveta duboko politizovana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 08. 05. 2021. | Komentara: 0

Papuga: Većina nacionalnih saveta duboko politizovana

NOVI SAD – Funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ističe da je većina nacionalnih saveta duboko politizovana. Papuga je pripadnica Rusinskog nacionalnog saveta već nekoliko godina. Takođe je i državana sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i sa te dve pozicije može da sagleda nacionalne savete i njihov rad, odnosno probleme unutar organizacija sa kojima se susreću.

LSV

- Većina nacionalnih saveta su duboko politizovani. Jako malo članova učestvuje u radu. Ne znam kako će nacionalni saveti izaći iz toga da se na listi kandiduju ljudi koji će to stvarno želeti i raditi na dobrobit svoje nacionalne zajednice. Ne samo zato što ih je neko tu stavio, već zato što oni to žele i te četiri godine će posvetiti svoj život i svo svoje vreme problemima svoje nacionalne zajednice – istakla je Papuga za podkast „Raguj“ i dodala da su članovi nacionalnih saveta jako „tanki“ profesionalno, stručno i kadrovski.

(SzILSV, 08.05.2021)



Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 
Izjave | Sreda, 08. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Otvoreni Balkan nije zamena za EU već stranputica

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je u razgovoru za Pobjedu da je „Otvoreni Balkan“ stranputica koja treba da pravi privide nekakvog otvaranja i integracija na Balkanu, a suštinski da uradi nešto što je potpuno drugačije.
Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook