Papuga: Većina nacionalnih saveta duboko politizovana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 08. 05. 2021. | Komentara: 0

Papuga: Većina nacionalnih saveta duboko politizovana

NOVI SAD – Funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ističe da je većina nacionalnih saveta duboko politizovana. Papuga je pripadnica Rusinskog nacionalnog saveta već nekoliko godina. Takođe je i državana sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i sa te dve pozicije može da sagleda nacionalne savete i njihov rad, odnosno probleme unutar organizacija sa kojima se susreću.

LSV

- Većina nacionalnih saveta su duboko politizovani. Jako malo članova učestvuje u radu. Ne znam kako će nacionalni saveti izaći iz toga da se na listi kandiduju ljudi koji će to stvarno želeti i raditi na dobrobit svoje nacionalne zajednice. Ne samo zato što ih je neko tu stavio, već zato što oni to žele i te četiri godine će posvetiti svoj život i svo svoje vreme problemima svoje nacionalne zajednice – istakla je Papuga za podkast „Raguj“ i dodala da su članovi nacionalnih saveta jako „tanki“ profesionalno, stručno i kadrovski.

(SzILSV, 08.05.2021)



Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV predlaže rešenja za poboljšanje
položaja AP Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Srbije, a zatim očekuje da se počne sa rešavanjem problema građana Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook