Pobeda žena Srbije, a radimo dalje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 1

Pobeda žena Srbije, a radimo dalje

BEOGRAD – List Danas piše da će prvi put u istoriji Srbije, nakon narednih izbora, među poslanicima u Narodnoj skupštini biti prisutno najmanje 30 odsto žena, podsećajući da je to omogućeno amandmanom koji su na Predlog izmena Zakona o izboru narodnih poslanika podnele poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga.

Aleksandra Jerkov

Amandman je usvojen sredinom prošle godine, a portparolka LSV i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov kaže za Danas da 2011. nije bila sigurna da li će poslanice podržati promenu Zakona ili će reagovati onako kako im budu rekle stranačke centrale.

– Ovo jeste pobeda, ali stvar nije završena. Pitanje je kakvo će biti stanje svesti poslanica, odnosno da li će predstavljati interese žena ili svojih stranaka. Žene čine više od polovine stanovništva i nisu dovoljno zastupljene u politici, i zbog toga je to što će ih biti najmanje 30 odsto u parlamentu, uspeh – ukazala je Jerkova.

(BILSV, 21. 03. 2012.)



Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook