Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 06. 2013. | Komentara: 0

Počelo prikupljanje potpisa za lustraciju

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine počela je danas u Skupštini Srbije da prikuplja potpise poslanika za vraćanje Zakona o lustraciji u parlamentarnu proceduru.

LSV

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš rekao je novinarima da je potrebno 84 potpisa poslanika da bi se taj zakon vratio u proceduru i naveo da sada može da računa na oko 70 potpisa.

- DS i LDP su najavili podršku, očekujem podršku i SVM - rekao je on i dodao da je danas isteklo važenje Zakona o lustraciji. Ocenio je da je za Srbiju taj zakon važan kako se ne bi ponavljali prizori iz devedesetih godina i da se svima pošalje poruka da se takvo ponašanje ne isplati.

Kostreš je dodao da LSV ne može da odustane od tog zakona i istakao da se nada da će, ako se prikupi dovoljno potpisa, u parlamentu o njemu razgovarati do letnje pauze.


(BILSV, 11 06 2013)



Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.
Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook