Podrška Banatskom univerzitetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 02. 2015. | Komentara: 0

Podrška Banatskom univerzitetu

ZRENJANIN – Aktuelna gradska vlast u Zrenjaninu nije odustala od zamisli svojih prethodnika da u Zrenjaninu bude formiran Banatski univerzitet i veliki studentski centar, piše Dnevnik podsećajući da je među najvećim pobornicima te ideje bio odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, u vreme dok je obavljao funkciju predsednika Skupštine grada.

LSV

– Ovo je ideja još iz 2001. godine, čiji je inicijator bio Branislav Grubački Guta, s planom da mladi ostanu u svom gradu, a da nam dolaze i studenti iz drugih sredina. Po ideji koju je LSV razrađivala, centar univerziteta bio bi Tehnički fakultet, ali bi bili uključeni i Kikinda i Vršac. Sada ćemo, kao konstruktivna opozicija, biti dosledni i podržati oživljenu inicijativu, ako sadašnja vlast hoće stvarno da je sprovede – navodi Marton. Podsetio je i da bi realizacijom projekta bili zadovoljeni i kriterijumi Evropske unije, po kojima regioni sa 500.000 i 600.000 stanovnika imaju univerzitete.

(BILSV, 18. 02. 2015)



Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook