Podrška samo u evropskim zakonima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2013. | Komentara: 0

Podrška samo u evropskim zakonima

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da je njegova izjava o mogućnosti saradnje LSV-a i SNS-a izvučena iz konteksta, te da nema govora o kreiranju nekih budućih koalicija na republičkom nivou.

LSV

– Rekao sam da LSV podržava politiku SNS-a svaki put kada ta stranka sprovodi program kojem smo mi privrženi. Glasali smo i glasaćemo za svaki nji-hov predlog koji se uklapa u ono za šta se zalažemo – rekao je Kostreš. Po njegovim rečima, ligaši su do sada podržali Deklaraciju o Kosovu, Marijin zakon, Zakon o radu, kao što je to bio slučaj i u nekim ranijim skupštinskim sazivima.
– Ako ova vlada nastavi da se zalaže za stvari koje propagiramo, našu podršku će svakako imati, i u tome nema ničeg spornog. Takvu praksu smo gajili i ranije – objasnio je Kostreš. Po njegovim rečima, na pokrajinskom nivou sa SNS-om u dogledno vreme neće biti bilo kakve saradnje.
- Sve dok organizuju "jogurt revolucije" u Novom Sadu, nemamo o čemu da se dogovaramo. S druge strane, saradnja je moguća i na lokalnom nivou, ali je do sada nije bilo, niti smo za njom imali potrebu – kaže Kostreš.
On smatra da, da bi koalicija sa SNS-om na lokalu bila moguća, obe strane moraju zastupati iste interese. Što se podrške Republičkoj vladi tiče, Kostreš kaže da će LSV podržati sve zakone koji Srbiju vode ka Evropskoj uniji.

(BILSV, 10. 06. 2013.)



Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.
Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook