Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji. Upitan da prokomentariše izjavu Ivice Dačića da je to što se američki ambasador Kristofer Hil slikao sa dve smenjene tužiteljke grubo mešanje u unutrašnje stvari Srbije, Kostreš je rekao da Dačić to, naravno, ne razume i da mu to ne prija.

LSV

- Dačić je mnogo bliži vrednosnom sistemu „kadija te tuži kadija ti sudi“. Da živimo u zemlji u kojoj su zakoni na prvom mestu Dačić bi i sam podržao tužiteljke. Ovako za takvu državu ćemo se morati izboriti, između ostalog, i tako što ćemo Dačića i njemu slične poslati u istoriju – rekao je Kostreš.

(SzILSV, 25.03.2023)



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook