Pokrajinska policija važna za unapređenje života Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 08. 2014. | Komentara: 0

Pokrajinska policija važna za unapređenje života Vojvođana

NOVI SAD – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica pokrajinskog skupštinskog Saveta za bezbednost  mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV već deset godina priča o potrebi formiranja policijske uprave za Vojvodinu, ali da do sada nikada nije imala podršku među drugim strankama.

LSV

– Štaviše, većina stranaka je odbijala da razgovara o tome, tvrdeći da su u pitanju separatističke težnje, što je potpuno besmisleno. Vojvodina je imala svoju policijsku upravu do devedesetih godina prošlog veka, kada je ukinuta Miloševićevim rušenjem autonomije, i do tada je bezbednost bila na mnogo višem nivou. Sada, ako pogledate šta se događa, naročito u Novom Sadu, jasno je da postoji potreba da Pokrajina ima svoje policajce koji će brinuti o redu i bezbednosti - kaže Maja Sedlarević za Dnevnik.

Po njenim rečima, bivši ministar policije Ivica Dačić dolazio je povremeno na sednice Saveta za bezbednost i uvek odbijao inicijativu Lige za formiranje vojvođanske policijske uprave, govoreći da nema zakonske osnove za to.

– Kada bih mu rekla da to nije istina, on bi obećao da ćemo razgovarati na tu temu, ali nikada nije održao obećanje. Naravno da postoji zakonsko utemeljenje za tu inicijativu i mi sve vreme na tome temeljimo svoje insistiranje. Već postoji Policijska uprava za Beograd, a Zakon o policiji dozvoljava da se i u drugim delovima naše zemlje oformi takvo odeljenje MUP-a. Vojvodini ne treba ništa ni manje ni više od onoga što Beograd već ima – objašnjava Sedlarević.

Ona kaže da će LSV insistirati na toj ideji u razgovorima s potencijalnim partnerima u vojvođanskoj vlasti jer smatra da je pokrajinska policijska uprava važna za unapređenje života u Vojvodini. Takođe kaže da LSV sprema inicijativu da preko svojih poslanika to pitanje iznese pred Skupštinu Srbije.
 
(BILSV, 27.08.2014)



Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.
Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook