Pokrajinska policija važna za unapređenje života Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 08. 2014. | Komentara: 0

Pokrajinska policija važna za unapređenje života Vojvođana

NOVI SAD – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica pokrajinskog skupštinskog Saveta za bezbednost  mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV već deset godina priča o potrebi formiranja policijske uprave za Vojvodinu, ali da do sada nikada nije imala podršku među drugim strankama.

LSV

– Štaviše, većina stranaka je odbijala da razgovara o tome, tvrdeći da su u pitanju separatističke težnje, što je potpuno besmisleno. Vojvodina je imala svoju policijsku upravu do devedesetih godina prošlog veka, kada je ukinuta Miloševićevim rušenjem autonomije, i do tada je bezbednost bila na mnogo višem nivou. Sada, ako pogledate šta se događa, naročito u Novom Sadu, jasno je da postoji potreba da Pokrajina ima svoje policajce koji će brinuti o redu i bezbednosti - kaže Maja Sedlarević za Dnevnik.

Po njenim rečima, bivši ministar policije Ivica Dačić dolazio je povremeno na sednice Saveta za bezbednost i uvek odbijao inicijativu Lige za formiranje vojvođanske policijske uprave, govoreći da nema zakonske osnove za to.

– Kada bih mu rekla da to nije istina, on bi obećao da ćemo razgovarati na tu temu, ali nikada nije održao obećanje. Naravno da postoji zakonsko utemeljenje za tu inicijativu i mi sve vreme na tome temeljimo svoje insistiranje. Već postoji Policijska uprava za Beograd, a Zakon o policiji dozvoljava da se i u drugim delovima naše zemlje oformi takvo odeljenje MUP-a. Vojvodini ne treba ništa ni manje ni više od onoga što Beograd već ima – objašnjava Sedlarević.

Ona kaže da će LSV insistirati na toj ideji u razgovorima s potencijalnim partnerima u vojvođanskoj vlasti jer smatra da je pokrajinska policijska uprava važna za unapređenje života u Vojvodini. Takođe kaže da LSV sprema inicijativu da preko svojih poslanika to pitanje iznese pred Skupštinu Srbije.
 
(BILSV, 27.08.2014)



Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.
Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook