Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 03. 2015. | Komentara: 0

Pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine

NOVI SAD – Komentarišući to što Liga socijaldemokrata Vojvodine danas nije podržala odluku o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine, šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Dušan Jakovljev rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine.

LSV

– Liga socijaldemokrata Vojvodine, na insistiranju na ovim simbolima nastalim na osnovu opšteg utiska, tvrdi da je u toku pokušaj menjanja koncepcije Vojvodine i vraćanja Vojvodine na koncept iz XIX veka – rekao je on. A odgovarajući na pitanje ima li šta važnije za život građana Vojvodine od simbola pokrajine, Jakovljev je za tu televiziju podsetio da u ovom trenutku poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine razmatraju nacrt zakona o finansiranju Vojvodine, ali da odluka o  tradicionalnim simbolima mora da bude doneta, radi usaglašavanja Statuta sa odlukama Ustavnog suda Srbije.
– Dakle, što je pre donesemo, što je pre skinemo s vrata, moći ćemo da se bavimo onim stvarima koje su važnije – zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 13. 03. 2015)



Izjave | Utorak, 11. 01. 2022. | Komentara: 0

Vlast u Srbiji mora odustati od ideje Srpskog sveta

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da želi da veruje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odustao od prisustva na obeležavanju Dana Republike Srpske jer nije hteo da svojim prisustvom da podršku svesnom podizanju tenzija u BiH.
Izjave | Četvrtak, 06. 01. 2022. | Komentara: 0

Šućurović: Sramna odluka da LSV nema članove u biračkim odborima

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je da LSV neće imati članove u biračkim odborima na predstojećem referendumu. 
Izjave | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Građani treba da izađu na referendum, stav LSV narednih dana

Liga socijaldemokrata Vojvodine je stava da bojkot referenduma svakako nije rešenje kao što se i bojkot izbora pokazao kao pogrešan politički potez jer se time omogućila svevlast SNS-a, izjavio je za „Politiku“ generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook