Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

NOVI SAD – Vladajuća većina vas postavlja i skida sa mesta koja su od javnog značaja, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. On je, komentarišući slučaj smene Marte Takač sa čela „Vojvodinašuma“, posle 14 godina, istakao da je u ovom slučaju ključ u dogovoru vladajuće većine.

LSV

I 2015. je ostankom Takač na čelu „Vojvodinašuma“ predsednik SVM Ištvan Pastor uslovljavao opstanak vladajuće koalicije. Protiv je tada bila LSV, jer se Marta Takač ponašala kao da je izvan sistema.

- Ona je tada ostala na tom mestu iako je bila jedno kratko vreme smenjena, iz prostog razloga što je to bio dogovor tadašnjih političkih odnosa i preslagivanja. U Srbiji funkcioniše sistem tako kako funkcioniše – politička većina vas postavlja na mesta koja su od javnog značaja i politička većina vas sa tih istih mesta skida – kazao je Kostreš u izjavi za televiziju N1.

(SzILSV, 30.07.2019)



Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Program LSV umesto predizbornih obećanja

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine ne daje predizborna obećanja jer se već 22 godine zalaže za svoj program, i kada je bio popularan i kada nije, i kada se na njemu gubila glava, istakao je sinoć lider LSV Nenad Čanak.
Izjave | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 2

Jovan Dejanović podržao kandidaturu Aleksandre Jerkov

NOVI SAD – Nekadašnji gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović, koga Novosađani i Novosađanke pamte kao jednog od najboljih i najuspešnijih gradonačelnika koje je glavni grad Vojvodine ikada imao, podržao je danas kandidaturu narodne poslanice i funkcionerke LSV Aleksandre Jerkov za gradonačelnicu Novog Sada.
Izjave | Nedelja, 08. 04. 2012. | Komentara: 0

Beograd neće ući dobrovoljno u ustavne promene

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da ustavne promene u Srbiji nisu realne u narednom madatu, te da ih je racionalno očekivati tek ukoliko bi se ustavni referendum održao istovremeno s referendumom na kojem će se građani Srbije izjašnjavati o priključenju zemlje Evropskoj uniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook