Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

NOVI SAD – Vladajuća većina vas postavlja i skida sa mesta koja su od javnog značaja, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. On je, komentarišući slučaj smene Marte Takač sa čela „Vojvodinašuma“, posle 14 godina, istakao da je u ovom slučaju ključ u dogovoru vladajuće većine.

LSV

I 2015. je ostankom Takač na čelu „Vojvodinašuma“ predsednik SVM Ištvan Pastor uslovljavao opstanak vladajuće koalicije. Protiv je tada bila LSV, jer se Marta Takač ponašala kao da je izvan sistema.

- Ona je tada ostala na tom mestu iako je bila jedno kratko vreme smenjena, iz prostog razloga što je to bio dogovor tadašnjih političkih odnosa i preslagivanja. U Srbiji funkcioniše sistem tako kako funkcioniše – politička većina vas postavlja na mesta koja su od javnog značaja i politička većina vas sa tih istih mesta skida – kazao je Kostreš u izjavi za televiziju N1.

(SzILSV, 30.07.2019)



Izjave | Nedelja, 11. 03. 2012. | Komentara: 0

Nas nije sramota

Autorski tekst Maje Sedlarević, potpredsednice Skupštine APV za Dnevnik

Skupština AP Vojvodine još jedan mandat privodi kraju. Stabilnost koju ima pokrajinska administracija, a ogleda se, između ostalog, i u tome što su izbori za pokrajinski parlament uvek redovni, naizgled predstavlja činjenicu za pohvalu.
Izjave | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Podrška evropskom putu Srbije

NOVI SAD – Važno je što je Srbija dobila status kandidata i ja sam poprilično ubeđen da su građani i građanke Srbije vrlo precizno shvatili da Srbija može da ide u dva pravca – da bude ruska gubernija ili da bude ravnopravni partner u porodici evropskih naroda - rekao je večeras gostujući u emisji Politbiro na RTV zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Žene treba da predstavljaju žene

BEOGRAD – U aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije nalazi se 55 žena dok će ih, u skladu sa zakonom, već u sledećem mandatu biti trećina od 250, a narodna poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov je, u izjavi za TV Prva, istakla da nije stvar samo u broju žena u parlamentu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook