Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

NOVI SAD – Vladajuća većina vas postavlja i skida sa mesta koja su od javnog značaja, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. On je, komentarišući slučaj smene Marte Takač sa čela „Vojvodinašuma“, posle 14 godina, istakao da je u ovom slučaju ključ u dogovoru vladajuće većine.

LSV

I 2015. je ostankom Takač na čelu „Vojvodinašuma“ predsednik SVM Ištvan Pastor uslovljavao opstanak vladajuće koalicije. Protiv je tada bila LSV, jer se Marta Takač ponašala kao da je izvan sistema.

- Ona je tada ostala na tom mestu iako je bila jedno kratko vreme smenjena, iz prostog razloga što je to bio dogovor tadašnjih političkih odnosa i preslagivanja. U Srbiji funkcioniše sistem tako kako funkcioniše – politička većina vas postavlja na mesta koja su od javnog značaja i politička većina vas sa tih istih mesta skida – kazao je Kostreš u izjavi za televiziju N1.

(SzILSV, 30.07.2019)



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Čapo: Traktor nije luksuz

ZRENJANIN - Neophodno je izmeniti odluku Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina i LSV pokreće akciju u više od 200 vojvođanskih mesta gde će od građana zatražiti podršku za svoj zahtev da se registracija poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook