Postoje crvene linije koje LSV neće preći

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 13. 09. 2011. | Komentara: 0

Postoje crvene linije koje LSV neće preći

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je juče, komentarišući najavu SVM da ne daju kvorum za glasanje o Zakonu o železnici, da Liga za razliku od SVM-a, nema ni ambiciju ni mogućnost da formira većinu sa naprednjacima, što su ranije nagoveštavali Pastor i Nikolić.

Bojan Kostreš

"Koliko god mi smatrali da je značajno da se železnice vrate Vojvodini, za nas je još značajnije da se ne sruši vlada mesec dana pred dobijanje statusa kandidata. Mi imamo dosta negativno iskustvo iz perioda rušenja vlade Zorana Živkovića posle čega je Koštunica bio premijer u dva mandata i ne želimo da se takva situacija ponovi. To ne znači da ćemo odustati od naših ciljeva, ali postoje crvene linije koje LSV neće preći, a jedna od njih je i davanje kvoruma. Nećemo da ucenjujemo većinu i da rušimo vladu, ako se naši amandmani ne usvajaju, a igre kao što su "nećemo dati kvorum sada, ali ćemo ga dati sat vremena kasnije" krajnje su neozbiljne " kazao je Kostreš, a prenosi današnja Politika.

(BILSV, 13. 09. 2011.)



Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.
Izjave | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Srbija zaslužuje jaku i organizovanu proevropsku političku opciju

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je premalo istinskih proevropskih stranaka u Srbiji i da je to razlog zbog kog se ova politička opcija ne vidi u javnosti. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook