Presuda Stanišiću i Simatoviću je presuda i politici krvi i tla

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 01. 07. 2021. | Komentara: 0

Presuda Stanišiću i Simatoviću je presuda i politici krvi i tla

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da presuda bivšem šefu Službe državne bezbednosti Srbije i njegovom zameniku, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, nije presuda samo njima već i zločinačkom poduhvatu koji je predvodio pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević.

LSV

- Osuđena je politika krvi i tla koju je sprovodio državni vrh Srbije devedesetih godina 20. veka. To je presuda pojedincima iz tadašnje vlasti a nikako srpskom narodu ili državi Srbiji - rekao je Marton agenciji Beta.

Stanišić i Simatović osuđeni su juče na 12 godina zatvora pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom u Hagu.

(SzILSV, 01.07.2021)




Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.
Izjave | Ponedeljak, 23. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Svaka treća osoba na izbornoj listi da bude žena

NOVI SAD - Portparolka i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za RTS da se LSV zalaže da se u novi Zakon o izboru narodnih poslanika unese odredba koja će omogućiti da svaka treća osoba na izbornoj listi bude žena.
Izjave | Nedelja, 22. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ja sam najveći protivnik separatistima

BEOGRAD - List Politika objavio je danas tekst o incidentima na finalnoj utakmici fudbalskog Kupa Srbije između FKVojvodine i FK Partizan, tumačeći ih u svetlu sukoba na relaciji AP Vojvodina- centralna vlast u Beogradu, koji su se tih dana intenzivirali.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook