Prioritet mora biti regionalna saradnja i stabilnost u regionu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 02. 2017. | Komentara: 0

Prioritet mora biti regionalna saradnja i stabilnost u regionu

NOVI SAD - Članica Predsedništva i pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da retorika devedesetih i diskurs kojem svedočimo u predizbornim kampanjama nije dobar, te da bi svima prioritet morao da bude regionalna saradnja i stabilnost u regionu.

LSV

- Ocena situacije u regionu je svakako promenljiva. Kao što odgovor na to pitanje nije jednostavan, tako ni rešenje na situaciju u regionu nije jednostavno. Prosto, situacija u regionu zavisi od datih okolnosti, pre svega od stava i odnosa najviših političkih elita. Svedočimo tome da se retorika nekako zaoštri, najčešće u predizbornim kampanjama, i to nije dobro. Retorika devedesetih i diskurs kojem svedočimo u takvim situacijama nije dobar i mislim da bi svima prioritet morao da bude regionalna saradnja i stabilnost u regionu – izjavila je Sedlarević odgovarajući na pitanje „Koju ocenu zaslužuju odnosi u regionu?“ u anketi emisije „Politbiro“ radio-televizije Vojvodine.
(BILSV, 03.02.2017)



Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook