Putinov režim je počeo da se urušava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

BEOGRAD - Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin komentarišući izjavu savetnika ruskog predsednika da je „putinizam ideologija budućnosti“.
 
LSV 
 
- To je eklekticizam poznatih elemenata ruske istorije. Reč je o sinkretizmu najnazadnijih tendecija njihove prošlosti, koji ne može u budućnosti pobediti ni u samoj Rusiji, a ne van granica. Međunarodna izolacija Rusije i ekonomija zasnovana na eksploataciji sirovina već daju jako loše rezultate. Standard, životni vek, prosečne zarade... sve je u padu i govori o teškom stanju u kojem se Rusija nalazi. Kao rezultat toga imate ubrzano opadanje podrške Putinu među građanima i masovni odlazak mladih iz Rusije. Režim je počeo da se urušava i njegovi propagandisti zbog toga daju ovako nesuvisle izjave – ocenio je Bešlin.
 
(SzILSV, 17.02.2019) 



Izjave | Utorak, 03. 07. 2012. | Komentara: 1

Verujem da će koalicija dobro funkcionisati

NOVI SAD – Uveren sam da će koalicija u Novom Sadu dobro funkcionisati ukoliko se svi budemo držali onih načela koje smo u dugotrajnim pregovorima postavljali kao osnovne – rekao je sinoć u emisiji “Bez cenzure” na televiziji Panonija predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.
Izjave | Utorak, 03. 07. 2012. | Komentara: 0

Novom Sadu potrebne investicije i bolja bezbednost

NOVI SAD – Bez obzira na to što su socijalisti podržali Igora Pavličića za gradonačelnika Novog Sada i mene za predsednicu Skupštine grada Novog Sada, Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje ima isti stav, dakle, SPS je neprihvatljiv za partnera u novoj pokrajinskoj vlasti, istakla je u intervjuu za Danas Aleksandra Jerkov, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Izjave | Ponedeljak, 02. 07. 2012. | Komentara: 0

Aleksandra Jerkov preuzela dužnost

NOVI SAD - Novoizabrana predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov danas je preuzela dužnost od bivšeg predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook