Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 23. 06. 2018. | Komentara: 0

Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je rebalans budžeta APV za 2018. godinu, o kojem su poslanici diskutovali ove sedmice, posledica nemanja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine. On je istakao da Pokrajinska vlada mora uskoro rešiti problem prenošenja neutrošenih sredstava ili priznati da ne ume da budžetski planira.

LSV

- Ovo je drugi rebalans u šest meseci. U samom obrazloženju rebalansa najavljen je i treći rebalans. Ja vam odgovorno tvrdim da pare koje se raspodele ovim rebalansom, neće biti potrošene u 2018. godini, a kamoli rebalans koji će biti u septembru mesecu. Mi smo imali u 2017. pet i po milijardi koje nisu utrošene, uglavnom iz kapitalnih subvencija. Ove godine to prelazi šest milijardi. Vi već sada imate 10 % budžeta koji su prenete na utrošena sredstva iz prošle budžetske godine. I to je problem koji će ova Vlada ili morati da prevaziđe ili da prizna da ne ume da budžetski planira – istakao je Bogaroški. 
(BILSV, 23.06.2018)



Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Promena vlasti u Novom Sadu jedino silom

NOVI SAD - Građani Novog Sada su na izborima 6. maja jasno rekli koje stranke treba da vode grad u narednom periodu i svaka druga kompozicija vlasti, svako prekomponovanje, rekonstrukcija ili promena vladajuće koalicije, bila bi direktno kršenje izborne volje građana Novog Sada, izjavila je danas predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Gospodin Vučić Leka sad može da radi

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće amandman iako će zakon biti izmenjen tako da bi Aleksandar Vučić mogao da bude sekretar ovog Saveta. Svako ko pravi zakone prema meri političke stranke do sada je vrlo brzo uvideo da ta praksa nije dobra
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće glasati za vladu

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je danas da LSV ne može podržati novu Vladu Srbije jer ona pokazuje da nema ideje i da joj ništa neće biti važno osim vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook