Republika uplatila prvi deo duga AP Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Republika uplatila prvi deo duga AP Vojvodini

BEOGRAD – Republička vlada uplatila je vojvođanskoj vladi 667 miliona dinara, kao deo duga za budžet namenjenog finansiranju kapitalnih investicija u pokrajini, potvrđeno je za Politiku, a portparpolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ističe da svake godine postoji isti problem jer ne može tačno da se izračuna koliko iznosi sedam odsto za Vojvodinu, niti ko treba da ih obezbedi.

Aleksandra Jerkov

- Premijer Cvetković je vrlo ispravno rekao da to piše u Ustavu, ali ne i da je Republika Srbija dužna da te pare obezbedi. Sve bi bilo drugačije ako bi Vojvodina imala izvorne prihode, jer da ima načina sebi bi obezbedila mnogo više od osam milijardi. Pratićemo šta se dešava sa isplatom ostatka duga, i reagovaćemo ako bude potrebe. Ali oko toga su angažovani samo LSV i SVM. Zašto ćuti Bojan Pajtić i pokrajinska administracija – zapitala je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 05. 11. 2011.)




Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.
Izjave | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Ono što danas gledamo su konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića

Autoritarni poredak Aleksandra Vučića i sve ovo što danas gledamo kao antidemokratsku orijentaciju našeg društva, jesu konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića, ocenio je istoričar dr Milivoj Bešlin.
Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook