Rešiti položaj Vojvodine u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 01. 2014. | Komentara: 0

Rešiti položaj Vojvodine u Srbiji

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za Dnevnik da način na koji će se Statut Pokrajine svesti u okvire Ustava ništa ne menja.

LSV

– Svejedno je hoćemo li ga usklađivati ili pisati novi, to nije prava tema. Za mene je važnija tema kako rešiti položaj Vojvodine u Srbiji. On se ne može svesti samo na pitanja koja je pokrenuo Ustavni sud Srbije – rekao je on i dodao da je položaj Vojvodine, kakav je sada, neodrživ i da će morati da se menja.

– Prava tema za sve nas je kako da dođemo do ustavnih izmena jer je Ustav taj koji nije odgovarajući, a što se tiče Statuta, potpuno je svejedno kako ćemo ga uskladiti s njime – naglasio je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 09.01.2014)



Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook