Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

NOVI SAD – U Registar političkih stranaka upisana je nova partija – 82. po redu, pod nazivom „Zajedno za Vojvodinu”, njeno sedište je u Ruskom Krsturu, a u Registar je upisana kao politička stranka rusinske nacionalne zajednice, piše današnji Dnevnik.

Aleksandra Jerkov

Zastupnik nove stranke je Olena Papuga, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u parlamentu Srbije, a portparolka LSV-a Aleksandra Jerkov kaže za Dnevnik da Papuga, i pored toga što je upisana kao zastupnica manjinske stranke, ostaje članica i poslanica LSV-a.

– Olena Papuga je tražila dozvolu od Statutarne komisije da bude u obe stranke. Mi smo u našoj praksi već imali takve slučajeve kada je reč o Istarskom demokratskom Saboru i Liberalnom savezu Crne Gore. Olena Papuga je već duže aktivna u rusinskoj nacionalnoj zajednici, novinar je „Ruskog slova“ i logično je što je želela još više da se posveti problemima svojih sunarodnika kroz angažovanje i u novoformiranoj stranci. Stranka „Zajedno za Vojvodinu“ biće partija bliska Ligi – ističe Aleksandra Jerkov. Ona je za Dnevnik najavila i promenu Statuta LSV-a kojom će biti i formalizovano dvojno članstvo.

(BILSV, 27. 12. 2011.)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook