Saradnju opozicije uspostaviti na jasnim odnosima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 01. 2016. | Komentara: 0

Saradnju opozicije uspostaviti na jasnim odnosima

NOVI SAD -  Odgovarajući na pitanje Tanjuga zašto prethodno veče lider LSV nije bio na sastanku opozicije u prostorijama DS u Beogradu, generalni sekretar LSV Bojan Kostreš je odgovorio da je to u skladu sa odlukom Predsedništva LSV, jer nema potrebe da razgovoru budu prisutni svi članovi koji sarađuju u okviru jedne grupacije, te ukazao da su sastanku u DS prisustvovali Boris Tadić i Čedomir Jovanović. 

LSV

Komentarišući izjavu Pajtića nakon sastanka da „smo korak bliže stvaranju koalicije“ i potpuno suprotno saopštenje grupacije SDS, LDP, LSV, NPS i Zelenih Srbije u saopštenju nakon sastanka u DS-u, Kostreš je ocenio da je reč o pokušaju Pajtića da u medijskoj sferi i na marketinškom polju preuzme dominaciju.

– Ako je to tako kako gospodin Pajtić rekao, zašto ne pokaže papir šta je to dogovoreno i šta je to potpisano – dodao je on. A govoreći o izjavi Nenada Čanka da DS ne može biti „gravitacioni centar“ okupljanja opozicije, Kostreš je naveo da je stav Lige jasan - neko ko ima manje glasova od nje na teritoriji Vojvodine ne može da je vodi.

– Upravo je to bio rezultat 2014. godine. Mi smatramo da treba da se napravi zajednička saradnja i da oni koji mogu da animiraju najviše birača u Srbiji treba da budu tačka oko koje će se svi ostali okupljati – kazao je Kostreš dodajući da je saradnju neophodno uspostaviti na čvrstim nogama i jasnim odnosima. 

Na ocene da se daleko lakše postižu dogovori kad se stranke okupe u Novom Sadu, nego u Beogradu, Kostreš je odgovorio: "Pustićemo da se proces odvija u Beogradu još neko vreme pa ćemo videti".

– Evo mi smo sada pozvali Demokratsku stranku da dođe na dalje razgovore i očekujemo da će u sedištu jedne od naših partija partnera biti nastavljeni razgovori – zaključio je Kostreš.
(BILSV, 20. 01. 2016)




Izjave | Utorak, 07. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Zapad je rešen da u svom dvorištu reši sve konflikte, Rusija dugo neće biti akter u međunarodnim odnosima

Istoričar dr Milivoj Bešlin, jedan od potpisnika apela za prihvatanje evro-američkog sporazuma o Kosovu, istakao je da nije siguran da je taj sporazum istorijska šansa koja se nalazi pred Srbijom, ali da je svakako reč o veoma važnom procesu koji se dešava.
Izjave | Subota, 04. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji

Položaj Vojvodine govori o nivou demokratičnosti u Srbiji i to je upravo i glavni problem zašto 2023. nije usvojen Zakon o finansiranju Vojvodine koji je, po Ustavu, morao biti usvojen do kraja 2008. godine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Petak, 03. 03. 2023. | Komentara: 0

Evropski sporazum za Kosovo se ne može odbiti

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da evropskim sporazumom Kosova i Srbije niko nije pobedio. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook