Saradnju opozicije uspostaviti na jasnim odnosima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 01. 2016. | Komentara: 0

Saradnju opozicije uspostaviti na jasnim odnosima

NOVI SAD -  Odgovarajući na pitanje Tanjuga zašto prethodno veče lider LSV nije bio na sastanku opozicije u prostorijama DS u Beogradu, generalni sekretar LSV Bojan Kostreš je odgovorio da je to u skladu sa odlukom Predsedništva LSV, jer nema potrebe da razgovoru budu prisutni svi članovi koji sarađuju u okviru jedne grupacije, te ukazao da su sastanku u DS prisustvovali Boris Tadić i Čedomir Jovanović. 

LSV

Komentarišući izjavu Pajtića nakon sastanka da „smo korak bliže stvaranju koalicije“ i potpuno suprotno saopštenje grupacije SDS, LDP, LSV, NPS i Zelenih Srbije u saopštenju nakon sastanka u DS-u, Kostreš je ocenio da je reč o pokušaju Pajtića da u medijskoj sferi i na marketinškom polju preuzme dominaciju.

– Ako je to tako kako gospodin Pajtić rekao, zašto ne pokaže papir šta je to dogovoreno i šta je to potpisano – dodao je on. A govoreći o izjavi Nenada Čanka da DS ne može biti „gravitacioni centar“ okupljanja opozicije, Kostreš je naveo da je stav Lige jasan - neko ko ima manje glasova od nje na teritoriji Vojvodine ne može da je vodi.

– Upravo je to bio rezultat 2014. godine. Mi smatramo da treba da se napravi zajednička saradnja i da oni koji mogu da animiraju najviše birača u Srbiji treba da budu tačka oko koje će se svi ostali okupljati – kazao je Kostreš dodajući da je saradnju neophodno uspostaviti na čvrstim nogama i jasnim odnosima. 

Na ocene da se daleko lakše postižu dogovori kad se stranke okupe u Novom Sadu, nego u Beogradu, Kostreš je odgovorio: "Pustićemo da se proces odvija u Beogradu još neko vreme pa ćemo videti".

– Evo mi smo sada pozvali Demokratsku stranku da dođe na dalje razgovore i očekujemo da će u sedištu jedne od naših partija partnera biti nastavljeni razgovori – zaključio je Kostreš.
(BILSV, 20. 01. 2016)




Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.
Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook