Sastanak poslaničkih grupa pre sledeće sednice Odbora za EI

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 11. 2016. | Komentara: 0

Sastanak poslaničkih grupa pre sledeće sednice Odbora za EI

NOVI SAD – Komentarišući dešavanja na sednici Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije kada poslanici SRS nisu dozvolili šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklu Devenportu da predstavim Izveštaj Evropske unije o napretku Srbije, predsednica tog odbora Marinika Tepić ističe da, opoziciono solidarna, nije želela da izriče opomene i oduzima reč. Kako je u telefonskoj izjavi za Radio-televiziju Srbije rekla, sednicu je odložila do daljnjeg, a pre sledećeg zasedanja će inicirati sastanak sa poslaničkim grupama.

lsv

- Ja ću svakako inicirati sastanak sa poslaničkim grupama. Mi ne možemo taj dokument da prevodimo, to radi Vladina kancelarija za evropske integracije. I sama Vlada je u sredu, takođe, na engleskom primila izveštaj kao i unazad godinu za godinom. Sigurna sam da to nije uslov, i kad se on bude stekao, a steći će se u narednih nekoliko dana, da će biti dovoljan uslov da se s ovim cirkusom prestane – kazala je Tepić.

(BILSV, 12.11.2016)



Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook