Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za Radio Novi Sad da je način na koji se biraju poslanici pokrajinskog parlamenta, iako komplikovan, ipak pravedan.

Maja Sedlarević

Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, podsetila je na to da se od 120 poslanika, polovina bira sa proporcionalne liste, a ostatak sa većinske, sa koje se zaokružuje ime kandidata, što omogućava da lokalne samouprave imaju jednog ili više predstavnika u pokrajinskoj Skupštini.

- Zašto je ovo bitno? Iz prostog razloga što nama upravo struktura i sastav poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije pokazuje da je gotovo više od dve trećine poslanika upravo, ili iz Beograda ili iz Vojvodine, a da veći deo ostatka zemlje nije zastupljen uopšte. Upravo zbog toga mi mislimo da koliko god on bio kombinovan i skup, jeste najpravedniji i da ga treba zadržati - rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 27.10.2011.)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook