Sedlarević: Liga uveliko u pripremi za izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 11. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Liga uveliko u pripremi za izbore

NOVI SAD - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za današnji Dnevnik da je LSV uveliko u pripremi za predstojeće izbore. Liga je, naime, još krajem juna oformila Centralni izborni štab, koji predvodi zamenik predsednika stranke Bojan Kostreš.

Maja Sedlarević

- Trenutno smo fokusirani na više aktivnosti koje će nas uvesti u ozbiljnu predizbornu kampanju. Odabrali smo širu listu kandidata za odbornike koji prolaze kroz obuku. Oni imaju i sastanke s Predsedništvom stranke da bismo usaglasili stavove za predizbornu kampanju - kaže Maja Sedlarević. Kako se navodi, Liga je odabrala da njena naredna predizborna kampanja bude fokusirana na borbu protiv fašizma. Maja Sedlarević kaže da će i druge teme biti od ključnog značaja.

- Glavni odbor stranke još nije doneo odluku o tome kako će kampanja teći na pojedinim nivoima, ali je jasno da će uz glavni lajtmotiv, koji smo najavili, posebno mesto imati i autonomija Vojvodine, iza koje stojimo 20 godina - objašnjava ona.

(BILSV, 02.11.2011.)



Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook